Tisdag

Har så mycket att se fram emot. Bosnien på fredag. Workshop för Imenella snart. Halloween. Det är ska bli bra, det blir bra.
 
 

En rubrik

Hallå! Jag försöker att vara ifrån datorn så mycket som möjligt, spelar bara musik på den. Det är så himla skönt att inte vara på sidan där människor snokar i varandras liv och bara ta det lugnt. Hade en galen natt igår med Naim, Pontus och Helena. Älskar de människorna sjukt mycket, min mage gör ont idag på grund av alla skrattanfall. Imorgon är det en ny skolvecka, så nu tänker jag förbereda mig för den. Hörs
 
 

Sjätte oktober 2013

 
 
Ett minne som kommer att sitta kvar i mig, länge.
 
 
 

Teenage crime

Igår så hade jag en underbar kväll/natt med Naim, Yerko och Helena. Kändes som en sommarlovsnatt! Åt massa gott, spelade spel på iphones, pratade om dans, lyssnade på musik, gick ut mitt i natten. Idag är jag väldigt trött, men det var värt det.
 
 

Bajram Serif Mubarek Olsun

Bajram Serif Mubarek Olsun till alla muslimer! Idag är det Kurban Bajram, det är en historisk fotbollsmatch i Kaunas och i Bosnien så ska de räkna hur många invånare det finns där. Det är en stor dag för muslimer. Det är en stor dag för bosnier. Jag är själv hemma med min bror eftersom att mina föräldrar har började på sin resa till Bosnien imorse. Känner fortfarande saknaden efter de och min släkt som är utspridd över Bosnien och Sverige, men jag får göra det bästa utav saken och fira det på mitt sätt. Skulle dock vilja vara i Bosnien nu och fira det där, det blir som när svenskar firar jul i Sverige.
 
Till er som inte vet vad Bajram är och hur det firas. Lyssna på låten!

Att bli dumförklarad

Fyfan vad irriterad jag är idag. På senaste tiden så blir jag dumförklarad hela tiden. Senaste gången var kanske för en timma sedan. För att jag frågade vad sexuell åtrå var. "Är inte du född i Sverige, Ruvejda?" Jo, men hallå, det betyder inte att jag kan varenda ord i den svenska ordboken? Är det inte bättre att fråga istället för att fortsätta läsa texten och inte förstå det? Usch.
 
För två veckor sedan blev jag dumförklarad i skolan. För att min metod tydligen var "dum" och "opraktisk". Imorse blev jag idiotförklarad av några facebook-vänner för att jag inte tror på allt som står i böcker, tidningar och vad som visas på TV:n. 
 
Man bara fuck you. Lägg av. Åååh. Idag är jag arg och irriterad. Ska få dansa locking idag med ViBE, jag kan inte det. Faaan.
 
Åh Albert vad jag älskar dig ♥♥♥
 

Kvällstankar

Nu fick jag det där humöret. Till att skriva. Djupt. Nej, kanske inte djupt. Men mina tankar i alla fall. Jag är så himla peppad idag, peppad på livet. Pratad med en kille från Jamaica och när han frågade mig när jag ska dit så slog det mig - shit, det är inte långt kvar nu! Det är just det, jag vill resa. Uppleva saker. Medans jag är ung. För jag kommer inte vara förevigt ung.
 
Tänker precis som Simon J. Berger sade i serien Torka aldrig tårar utan handskar "Man får inte leva om sitt liv, det är det som är grejen" Några använder det här uttrycket till att supa ihjäl sig, knulla runt, använda droger, skrika ut YOLO (you only live once). Men inte jag! Klart att jag ska ha kul, men inte den sortens kul. Jag har skrivit upp alla mina resmål nu och jag längtar tills jag kan stryka över det första, som är att åka till Bosnien utan föräldrar (13 dagar kvar!!!). När jag blir 18 ska jag skaffa jobb, tjäna pengar och börja resa runtom i världen och runtom i Sverige. Jag kan komma dit, jag vill komma dit, jag ska komma dit.
 
Ser det inte underbart ut? Konshens är fett snygg också.

Lördag

Har gjort klart alla uppgifter som skulle bli klara idag. Behöver bara finslipa lite på de, men det fixar jag imorgon. Jag har fått dansa dancehall. Längtat tills jag får åka till Jamaica. Nu lyssnar jag på Håkan Hellström (wtf händer med mig? Men hans texter är fett bra ok?!?! Och han var fett gullig på Skavlan) och funderar på om jag ska tjocka mig (baka kladdkaka) eller vara nyttig (äta frukt), kollar på Americas Funniest Home Videos, det är kul.
 
Den typiska "hejjagärduktigochpluggar-bilden". Penn-mustach klär mig, ellerhur?
 
Min lampa smakar gott, känner mig somen Pokémon karaktär.
 
Det var ingen snygg-dag idag inte.
 
 
 

Fikar @Bistro Unique

Sitter på den snobbiga sidan av Norrköping med Bobo. Det är kallt ute så det blev ingen fika på Kuriosas innergård.
 

Helg

Snart ska jag få träffa Marcus. Jag brukar kalla honom bobo, eller ninjagiraffen. Ni kanske tycker att det är barnsligt, men det tycker inte jag. Hellre vara lite barnslig ibland än jättevuxen, jag kommer inte vara förevigt ung som Alphaville sjunger. Bobo/Ninjagiraffen/Marcus är en av mina bästa vänner, han är så bra.
 
Tänker fika på Kuriosas innergård, så gosigt.
 
 

Fredag

 
 
 
Det är fredag och mina humörsvängningar är igång. Det kanske syns på bilden? Kände för att vara lite elak och snäll. Gillar min nya mössa och min nya blus. Alla barnen är glada för att det är fredag, förutom Ruvejda för hon är, ja just det, det går inte att rimma med mitt namn (lol). VARNING! Akta er för mig idag.
 
 
 
 

Ruvejda is alive (hon har bara inte orkat blogga)

Gosat med en söt hund. Firat att Pontus och Ashur har fått jobb (heja mig jag är arbetslös, woho). Varit på Hela Människan och fyndat där. Dansat. Njutit av en veckas "ledighet" (återkopplingsvecka och utvecklingssamtal, har knappt varit i skolan).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sömnlös natt


 
De här låtarna ska sitta på replay hela kvällen. Tänker sitta i mitt rum och bara tänka. För jag älskar ingen alls
Sånt där är slöseri med tid.
 
 
 
 
 
 
 
 

Danshelg

Bästa helgen på länge. Åkte till Jönköping igår tillsammans med några medlemmar från ViBE och alla förutom jag deltog i tävlingen Hiphop revolution. Jag fick mycket inspiration, motvation och glädje av att kolla på alla duktiga dansare. Har aldrig sett så många snygga killar på en plats också, DAMN.
 
Sov i fem timmar för att sedan åka till Stockholm med mina bästa dancehall gals och Yerko. Träffade Imenella först och sedan bev det workshop för Sri Lanka. Har aldrig haft så roligt på en workshop och det var sjukt lärorikt. Kändes nästan som att jag var i Jamaica, tänkte att Jamaica skulle finnas utanför danssalen, men Stockholm var kvar där. men om ett år, då är jag där. Åkte hem och spelade nostalgimusik på högsta volym samtidigt som jag, Maria, Yerko och Johanna försökte dansa sittandes. Min energi har sugits ur efter den bilfärden hem, haha. 
 
Det är det här jag älskar med att vara en dansare. Alla dansare är så öppna, även fast jag kanske inte känner någon så kan jag ställa mig där, på dansgolvet, dansa och sedan känner jag en speciell kontakt med de andra dansarna. Vi har alltid något vi kan prata om. Alla samlas och delar kärlek, glädje och danskultur med varandra. Peppar varandra. Åååh I love it. 

Fredag

 
 
 
 
Rolig skoldag. Hängt på stan med Yerko, Pontus & Co. Fika med Pontus och Maily. Spårvagnshemfärd med Josefine. Promenad med sötaste hunden och saknade Michaela. 
 
 
 
 
 

Saknar dig

 

Äntligen, frågan är besvarad. Nu är jag säker. Glad.

 

We at war with terrorism, racism, and most of all we at war with ourselves

 
 
 

Tisdag

 
Jag tycker inte om att bli arg. Att ha en klump i magen innan en viss lektion. När någon skäller på en och frågar en privata frågor framför flera personer. Idag har detta hänt. Jag har varit arg och gråtit. Ingen bra dag. Men mina vänner och mina klasskamrater (som också är mina vänner såklart) gör allt mycket bättre.
 
 

Måndag

Som den estet jag är så sitter jag på golvet och väntar på att min svenskalektion ska börja. Dricker världens godaste dricka. Har haft styrka och hinderbana (som på lågstadie-lektionera, hihi), matte och naturvetenskap. Sen blir det historia och engelska.
 

RSS 2.0