Kulturnatten 2013

Dansade från klockan 12-15 igår, sedan traskade jag vidare till staden där jag mötte Julia av en ren slump. Vi kollade på kläder, en jazz-spelning, åt mat och skrattade väldigt mycket tillsammans med hennes vänner. Sedan så dansade jag ännu mer på Dansakademien och efter det blev det nattjam med ViBE. Den bästa kulturnatten som jag har varit med om.
 
Mina dancehallgals (Josefine, Becka och Carro saknas)
 

It's nice to be important. But it's more important to be nice

 
 
 
 
 

Fredagen den 27 september 2013

Skola till 16.00. Hade en bra dag med härliga vänner. Sedan gick jag lite på stan, umgicks med fler härliga vänner. Dancehall efter det, så himla kul. Sedan blev det att fixa sig för att sedan gå på 18-års fest som spårade ut och slutade tidigt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gårdagens klädsel

 
 
 
 
 
 

Gårdagens klädsel till festen

 
 
 
 
 
 

Fredagsmorgon den 22 mars 2013

 
 
Äntligen fredag, min helg är fullspäckad. Jag älskar att ha massor av planer. Att ha något att se fram emot.
 
 
 

Tack

Jag är ganska bra på att uppskatta människor som tar en stor del av mitt liv, speciellt på att ge människor komplingar och visa min uppskattning för att jag har de i mitt liv (jag lovar att någon av mina vänner känner sig träffade). 
 
Jag vill börja med att tacka min familj. För att de har funnits där för mig sedan 17 mars 1996 klockan 07.05. Mina bröder, Kerim och Naim. Som alltid skyddat mig på rätt sätt. Om någon har varit elak har de inte gått fram till de och hotat de som det flesta syskon skulle göra, utan de lät mig hantera det själv, de gav mig goda råd och gjorde mig stark. Jag vill tacka mina föräldrar, för att de alltid har goda råd, stöttar mig i allt jag gör. Ni ger mig också goda råd, styrka och finns där oavsett vad jag har att prata om. 
 
Tack till alla mobbare jag har mött under dagis och under min skolgång. Ja, jag vet att jag var mullig men är jag en kossa för det? Är jag ful för det? Ja, jag vet att jag tyckte om skolan och att plugga. Ja, jag vet att jag var för snäll och tog andra människor för mig själv. Ni lärde mig att inte vara för snäll. Jag har gått ner i vikt och jag forstätter med det. Jag kan ta skit från sådana som er, utan att bry mig. Elaka kommentarer åker in i ena örat och flyger ut ur andra, så tack. Tack så jävla mycket.
 
Jag vill tacka mina fem vänner under högstadiet, de som tog en stor plats i mitt liv just då, Clara, Nicole Emely, Julia och Olivia. Vi upptäckte saker tillsammans. Vi gjorde misstag tillsammans. Vi gick på äventyr tillsammans. Vi levde livet som unga tillsammans, det var underbart. Ni var som de systrarna jag aldrig fickIbland saknar jag de tiderna men jag vet att de inte kommer att komma tillbaks. Men vi hade kul, jag lärde mig mycket av det. Jag utvecklades som person tillsammans med er. NI har skapat mig. Tack.
 
Tack till Sawitri, Johan och Ewa, som är som två extramammor och en extrapappa.
 
Sedan vill jag tacka Dansstudion, Folkuniversitet, Josefine Wärn, Marcus Nilsson Nord, ViBe Street Style Crew och erat jam som hjälpte mig att ta tag i dansen. Innan så spelade jag basket, vilket jag gör på min fritid ibland fortfarande, jag vill tacka mina lagkamrater som var ett underbart stöd under matcherna eftersom att tiden då jag spelade basket var en känslosam tid i mitt liv eftersom att min far var sjukskriven och spenderade sina dagar på sjukhuset. Det var roligt och jag saknar er ofta. Men tillbaks till dansen. Summer Camp 2011, tack för att jag fick vara med och ta del av danskulturen och hitta det jag var bra på. 
 
Ett ännu större tack till Josefine Wärn, som är min danslärare och vän än idag. För att du är ett underbart stöd i dansen och livet. För att du är en underbar person och danslärare. Och tack till ViBE, ni äger. Tack till mina dancehall-brudar, som är ett underbart stöd med.
 
Tack till alla killar som jag har pratat med, varit förälskad/kär i. För att ni har lärt mig att vara försiktig med kärlek. För att ni har lärt mig att vi människor är beroende av varandra och bekräftelse. Speciellt Oskar, Damir och Oliver. Ni fick mig att känna mig speciell, fin, vacker och jag kände mig som en underbar person när ni gav mig den bekräftelsen jag fick av er. 
 
Tack till min klass, som är helt underbar. Speciellt Mathilda, Yerko, Elina och Mathilda som alltid har varit där och stöttat mig i klassens upp och nedgångar. Jag ser fram emot att ta studenten med er om två år.
 
Pontus, Ajla, Oskar Sahlin, Ash, Marcus, Irma. Tack för att ni är underbara vänner, tack för att ni alltid finns när jag behöver er och för att jag alltid kan ha roligt med er.
 
Kärlek till er, vänner som ovänner. Vi är i alla fall inte fiender. Kram.

Läsvärt

Min bästa vän, Pontus, är en väldigt smart kille. Han känns som en extrabror för mig och jag tycker att han beskriver min sits väldigt bra i det här inlägget. KLICK. Dock så blir familjerådgivare mitt yrke, men vi får se hur långt det går med dansen.
 
 
 
 
Här har ni oss "in action", vi gör det vi älskar att göra. Att dansa. (Love you bro).
 
 
 
 
 
 
 

Onsdagen den 25 oktober 2013

 
 
 
 
Redovisat historia (det gick fett bra). Grattat Cassie och gjort en balkan-remix på Happy Birthday-låten med Ajla. Lyssnat på Petters föreläsning och fått se den med mina egna ögon. Blivit intervjuad av tv4 och Svt. Gjort Yerko en "massa" (vill bara att det ska låta mycket men det var en stor tjänst iaf) tjänster (jag är så snäll *klappar mig själv*). Umgåtts med Gabriel, vi häde i Norrköpings fulaste park (Hörsalsparken) och i Norrköping Kulturhus (finaste kulturhuset ever). Underbar dag.
 
 
 
 

Gårdagens shopping

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paulina Creola

Underbar cover på en av mina favovritlåtar av Miguel.

Min katt är min pojkvän

 
Finns ingenting bättre än att gosa med min kisse på morgonen
 
 
 

Tisdagen den 24 september 2013

 
Fikat mycket idag i skolan. Fick sluta tidigare. Hälsade på farmfor och hjälpte till hemma hos henne. Pluggade mycket hemma. Fick kläder som belöning. Bra tisdag. Nu ska jag äntligen få sova. Puss.
 
 

Våga vara vågad

 
 
 
 
Att få höra att en annan person älskar min stil är underbart. Att få hör att den är cool, unik och att människor ser upp till en för att man vågar sticka ut är mer än underbart. Våga vara vågad!
 
 
 

Fick till eyelinern precis så som jag alltid vill ha den

 
 
 
 
 

Dansstudion

 
 
Efter en lång skoldag åkte jag till Dansstudion där jag fick dansa bort all stress. Så himla skönt! På torsdag blir det dans igen, underbart. Nu ska jag sova, natti.
 
 
 

Dancehall & lunchrast

Lyssnar på dancehall-musik och koreograferar, ser fram emot kvällens träning som vanligt. Men först ska jag gå klart skolan för dagen, tre lektioner kvar. Heja heja!
 

Måndagsmorgon

 
God morgon! Ny vecka, nya möjligheter. Idag är den dagen som är mest hatad av alla, eller är det söndagar? Jag vet inte. Jag har ingenting emot måndagar, men jag skulle vilja sova lite längre. Äter havregrynsgröt och kollar på Vänner, äsch, jag piggnar väll upp snart. Ha en bra dag!
 
 

The Roots ft Erykah Badu - You Got Me

 

Popping, powerwalk och läxor

Dansat popping. Gjort klart alla skolarbeten. Promenerat med mina pärlor Ajla och Irma. Nu ska jag duscha, sedan blir det att sova.
 
Älskade mat redan som liten
 

Söndagen den 22 september 2013

Idag tänker jag fortsätta med mina skolarbeten. Svenska, matte, naturkunskap och historia. I eftermiddag blir det dans. Den här söndagen blir som alla andra söndagar.
 

Kvällens klädsel

 
 

Tacobar & mys hos Ajla

 
 
 
Började med middag på Taco Bar med Erna, Belma, Ajla, Hana och Irma. Sedan promenerade vi hem till Ajla och myste med filtar på hennes altan. Nu är jag hemma och jag ska nog sätta på Vänner tills jag somnar.
 
 
 
 
 
 

Matematik & honungsmarinerad kyckling

 
 
Har försökt och förstå mig på den matematiska världen (vilket har gått väldigt förvånansvärt bra). Lagat mat och nu tänker jag fortsätta med svenska-uppgiften som ska vara inne imorgon. Ikväll blir det nog taco bar med några tjejkompisar.
 
 
 

Dagens träning

 
 
 
 
-713 kalorier! B-baaam! Så himla skönt. 
 
 
 
 

Lördagen den 21 september 2013

Planerna för den här dagen är att gå milen med Irma, plugga matte, svenska/samhäll, historia, naturvetenskap och sociologi. Jag har en inlämning imorgon, en redovisning nästa vecka plus två prov så det är det som gäller nu. Ikväll ska jag försöka hitta på något med någon vän för att få komma ut och ha lite roligt.
 
 
 
 

Indoor jam

Den här fredagskvällen spenderades i Dansstudion tillsammans med några medlemmar ur min dangrupp ViBE. Vi dansade house, locking, dancehall, popping och hiphop. Det som är underbart med de här människorna är att de alltid ger en det stödet jag behöver när jag känner mig osäker på den stilen vi dansar just då. De ger mig liksom lust till att dansa ändå, även fast det är jobbigt. De är underbara ♥
 

Skola

 
Det har varit en lång skoldag idag men jag har haft det roligt med fina vänner och så har jag fått mycket gjort. Den här veckan har varit väldigt bra och produktiv, har varit produktiv i både skolan och hemma när det gäller skolarbetet. Nu tar jag äntligen en välbehövlig helg!
 
 

Laddar inför dansträning

 
 
 

Nike-tröja & blommiga Levis-jeans

 
 
 
 
 
 

Vratit ce se Walter, jebat ce vam mater

 

God natt

 
 
 
 

I'm bad at keeping my emotions bubbled

 
 
(Fokus är för töntar)
 
 

Kafé Kuriosa, Marcus (Bobo) och Strömparken

Det som är bra att sluta tidigt är att kunna ta tag i studierna. Träffa en kompis och fika. Gå en runda på stan och kolla på fina kläder. Kolla på såpbubblor i Strömparken och bara va. Det är precis det jag har gjort idag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I fucking hate you but I love you

 

I was just a fool, a fool for you. When I loved you so childishly.

If I had the moment, I'd capture that moment. You would be right here next to me. If I had the secret, the secret to your love, I would place the treasure beneath my heart.

 


Avslutade dagen med en powerwalk

 
 
 

Onsdagen den 18 september 2013

Efter nio timmar i skolan åkte jag hem med Dubioza Kolektiv spelandes i hörlurarna. Kom hem och tog tag i en skoluppgift direkt. 
 

Being a friend was killing me softly

 
 
 
 

Saknar jag dig, eller saknar jag bara stunderna vi hade?

 
 
 
 
 
 

Höst

 
Idag kändes det verkligen att hösten har kommit. Det var lite småkyligt i luften. Men jag ser fram emot hösten. Att ha på sig massor av snygga och mysiga kläder (inspirationen för kläderna är på topp för tillfället, har massor av idéer), varma drycker, bio, sena höstpromenader, dansa i dansstudion när det är mörkt ute, filmmys med vänner och familj. Åh, så gosigt det kommer att bli.
 

Uttråkad i skolan

 
 
Det har varit en väldigt produktiv skoldag idag, har verkligen jobbat på varenda lektion. Ca 400 ord blev skrivna på svenskauppgiften, gjorde klart matten. Det känns jävligt skönt och bra. 
 
 

It's gonna take a lot to drag me away from you

 
 
 
 
 
 
 

www.spexigtliv.blogg.se

En av mina bästa vänner äger en sjukt bra blogg, här har ni ett läsvärt inlägg. Läs det!
 

Klädsel 30/4


Löshår

Testade att sätta i lite löshår i mitt hår och det blev bättre än förväntat. Dock vill jag att det ska vara lite mer ruffsigt och lockigt, jag tycker inte om "reklamhår", d v s silkeslent hår. Det ska vara lite ruffsigt. 

Min nya drog


  Har aldrig varit så förtjust i Jason Derulo men DAMN vilken skön låt. Jag älskar balkan melodin i refrängen, underbar. Han ser ju bra ut med. 

Måndag

De flesta brukar hata måndagar, men jag älskar den här dagen. Varför? Jo, för att jag får träffa mina dancehall gals och dansa. Jag trodde att jag skulle hata måndagar mer för att jag slutar 17.30 då men jag var inte ett dugg trött när jag slutade, en matlåda och mycket sömn ska nog lösa det hela. Allting handlar om planering, även fast jag tycker om att vara spontat (det får hända på helgerna). Det har varit en bra dag idag, jag har varit väldigt produktiv i skolan och humöret har varit på topp!


Produktivitet & glädje

Det var längesen jag kände mig så glad och produktiv, skönt att få tillbaks den känslan igen. Idag har jag städat, dansat, promenerat och umgåtts med Irma och Ajla. Igår var jag på fest i Motala, det var skönt att släppa skolan lite och bara ha kul, det var längesen jag fick göra det med. Nu ska jag ladda batterierna för morgondagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glad

Igår fick jag dansa ur min irriation. Nu har jag bestämt mig för att lägga tid på skolan, dansen och träningen. Det blir bra. Jag är glad. Jag mår bra. 
 
 
 

Blommiga jeans

 

Ganesha

 
 
 
 
 

Disney Channel

Sitter framför tv:n och försöker att bli trött vilket jag inte har lyckats med, än. Dubbat är jävligt dåligt också.
 
 

Ny blogg

Välkommen till min nya blogg. Tidigare så bloggade jag här men jag kände för att byta namn till ruruvejda.blogg.se! Ruvejda är mitt förnamn, men mitt nickname är Ruru, då kände jag att ruruvejda passade perfekt som ett nytt namn till en blogg. Här kommer jag dela med mig av bilder, tankar, åsikter, dans, kläder och inspiration. Stay tuned!
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0